ZVIJEZDE PUTUJU

Provjerite jeste li omiljen ili suputnik iz noćne more: i horoskopski znakovi djeluju na kvalitetu putovanja

 SHUTTERSTOCK

Svi smo to doživjeli: planirate odmor samo da biste neposredno prije polijetanja shvatili da ste previdjeli nešto važno. Ovakve nezgode mogu početak vašeg putovanja pretvoriti u festiva stresa; i iako vam se čini da se gnjavaže na putovanjima događaju slučajno, one su možda zapisane u zvijezdama.

Lauren Blue, novinarka portala Everygirl.com, u svom je tekstu donijela pregled najvećih mana pojedinih znakova horoskopa na putovanjima. Astrologija bi mogla biti ključ za razumijevanje pogrešaka koje ste skloni činiti kad putujete - pročitajte na čemu biste trebali poraditi prije sljedećeg putovanja.

OVAN

Mora pogledati sve znamenitosti i posjetiti sve događaje

Kao vatreni Ovan uvijek ste spremni na nova iskustva i avanture, ali uistinu nema potrebe da svaku minutu svog odmora pretrpate aktivnostima. Vaša sklonost pretrpavanju rasporeda može vas previše iscrpiti da biste istinski uživali u putovanju. Prije sljedećeg putovanja predvidite i vrijeme za odmor kako biste mogli uživati, a ne skapati od iscrpljenosti.

BIK

Nema šanse da odustane od planiranih aktivnosti

Nije novost da su Bikovi neobično tvrdoglavi, što je crta osobnosti koja može otežati putovanje. Možda nerado odstupite od pažljivo osmišljenog plana puta, ali sjetite se da su ponekad najbolji trenutci oni koji uopće nisu bili planirani. Budite otvoreni za spontane promjene i fleksibilni kad je riječ o grupnim odlukama - one mogu dovesti do nezaboravnih iskustava.

image
SHUTTERSTOCK

BLIZANCI

Prerano rezerviraju letove

Blizanci brzo kreću u akciju kad dobiju ideju gdje putovati, stoga često rezerviraju let i prije nego počnu planirati putovanje. Iako je vaš entuzijazam vrijedan divljenja, mogli biste uštedjeti značajnu količinu novca praćenjem cijene letova. Znamo da vam je teško strpiti se, ali prva ponuda najčešće nije i najpovoljnija.

RAK

Samo da im je ostati u zoni udobnosti

Rakovi i kad putuju traže već poznata iskustva, birajući ono što im se čini sigurnim i ugodnim. Ali da biste uistinu uživali u putovanju, natjerajte se da istražite nova mjesta i iskusite nešto novo. Napravite popis mjesta posjet kojima vas tjera iz zone udobnosti i na kojima vas čekaju neslućene avanture. Ne možete 20 godina zaredom ljetovati na istom mjestu!

LAV

Sedam kofera za sedam dana odmora

Lavovi se vole srediti kao da je svijet njihova modna pista. Zašto bi drukčije bilo i na odmoru? Ali ne morate svaki puta na odmor nositi kompletnu garderobu, pa masno plaćati za prekoračenje težine u zračnoj luci. Oduprite se porivu da spakirate 10 hlača, 5 jakni, zimsku jaknu (a idete na more)... Izgledat ćete jednako dobro i s upola onoga što ste spakirali u kofer.

image
SHUTTERSTOCK

DJEVICA

Očekuje da odmor bude savršen

Djevice zbog urođenog perfekcionizma često očekuju besprijekoran odmor na kojem sve prolazi bez problema. Iako je dobro organizirati stvari unaprijed, ne zaboravite da putovanja rijetko prolaze savršeno. Prihvatite dozu nepredvidljivosti, tako će vam odmor biti ugodniji. Što manje očekujete, više ćete dobiti.

VAGA

Sve svoje dragocjenosti sobom nosi

Mrzitelji Vaga optužuju ih da su površne, ali Vage samo cijene fine stvari u životu. Ipak, ima i boljih trenutaka da pokažete svoje dragocjene stvari nego kad putujete. Nošenje vrijednog nakita ili odjeće moglo bi vas učiniti metom džeparoša, a stres zbog mogućeg gubitka torbi mogao bi vam upropastiti putovanje. Na trenutak zaboravite na svjetlucave stvarčice i usredotočite se na iskustva.

ŠKORPION

Ne razgovara ni sa suputnicima ni s lokalcima

Škorpioni su poznati po svojoj tajanstvenosti i često su pomalo povučeni. Kad putuju, oklijevaju započeti razgovor s mještanima, čak i sa suputnicima koje ne poznaju. Međutim, ako se izolirate, propustit ćete povezivanje s drugim osobama, što je jedan od ciljeva putovanja. Kroz razgovor s lokalnim stanovništvom dobit ćete dobre savjete i preporuke, moći ćete osjetiti pravu atmosferu nekog mjesta.

image
SHUTTERSTOCK

STRIJELAC

Nikad ništa ne rezervira

Strijelci cijene svoju slobodu i ne uživaju u rutini, što često rezultira i spontanim putovanjima. Da, znamo da vam se ne da zamarati s rezervacijama, ali ako unaprijed barem malo ne strukturirate svoj boravak na odmoru, mogli biste ostati zakinuti za brojna pozitivna iskustva. Zato si ipak dajte malo truda i rezervirajte dvije-tri atrakcije ili izleta. Nećete zažaliti.

JARAC

Radi i na godišnjem odmoru

Jarci su radoholičari kojima je teško isključiti se čak i na odmoru. Važno je da postavite zdrave granice između posla i privatnog života, koje će vam opustiti da uistinu uživate u putovanju. Zatvorite to prijenosno računalo (ili, još bolje, ostavite ga kod kuće), isključite mobitel i napokon se opustite. Jer nitko nije zaradio više slobodnih dana od vas...

image
SHUTTERSTOCK

VODENJAK

Onaj koji stalno kasni na let

Vodenjaci su pomalo (eufemizam!) u svom svijetu i lako im je skrenuti s puta. Na dan putovanja pogledat će na sat i shvatiti da kasne u zračnu luku... Izbjegnite žurbu tako da postavite alarm kad trebate krenuti. Također, znamo da ste optimist, ali shvatite da spojeni let nećete uhvatiti ako je razmak između dva leta pola sata (to ste već trebali naučiti). Uglavnom, vama je glava u oblacima i dok ste na zemlji, kamoli dok letite...

RIBE

Uvijek zaborave spakirati važne stvari

Ribe, vaša sanjarska priroda ponekad vas može navesti da zaboravite spakirati osnovne stvari - poput putovnice, osobne iskaznice ili punjača za mobitel. Obavezno triput provjerite imate li sve bitne potrepštine kako biste se zaista mogli ukrcati na let i imati sve što vam je potrebno na odmoru. Znamo da ćete zaboraviti, zato napravite popis!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. rujan 2024 12:09