Top 5

Kreativka Marina Mohović Aničić izdvojila je top predmete koji doprinose unikatnosti njezina doma

 Marko Miščević/CROPIX
Na putu do posla spašavam stare komade s otpada, a vezana sam uz namještaj iz obiteljske baštine

Marina Mohović Aničić svestrana je kreativka: bavi se keramikom, slikarstvom, preuređenjem namještaja, heklanjem, šivanjem, izradom nakita i raznih uporabno-dekorativnih predmeta za dom, a potpisuje i dekorativno uređenje vila za najam, stanova, restorana... Sve to, naravno, radi u slobodno vrijeme. Jer, iako za sebe kaže da je ponajprije mama, po struci je komercijalistica, a radi u turizmu.

image
Kreativka Marina Mohović Aničić
Marko Miščević/CROPIX

Rukotvorine koje izrađuje u sklopu brenda ByMimi podižu svaki prostor i doprinose njegovoj unikatnosti. No, ovaj nas je put zanimalo koji predmeti doprinose unikatnosti njezina doma i koji su joj komadi posebno dragi. Slijedi što je izdvojila. Što sve Mimi radi, može se pogledati na profilu @ MIMAMASSI na Instagramu

image
Marko Miščević/CROPIX

1. Stara klupa

Spašena je sa smetlišta. Toliko sam se u nju zaljubila da sam morala naći nekoga da mi je doda jer je bila na povišenom, a već sam i kasnila na posao. Na sve sam zaboravila, osim na činjenicu da želim tu klupu.

image
Marko Miščević/CROPIX

2. Brončani čajnik

Prijateljičin poklon koji mi je jako prirastao srcu.

image
Marko Miščević/CROPIX

3. Stolčić

Mi ga u ovim krajevima zovemo škajmica. Pripadao je suprugovoj pranoni. Dok je na tržnici prodavala voće i povrće, sjedila je baš na tom stolčiću i oduševljava me sama pomisao na to kolike bi priče mogao ispričati.

image
Marko Miščević/CROPIX

4. Stari sat

Također je dio moje obiteljske baštine. Pripadao je obitelji nonine sestre i bio dio namještaja u staroj kući na Učki.

image
Marko Miščević/CROPIX

5. Komoda

Za mene ima sentimentalnu vrijednost. Pripadala je mojoj noni i bila joj je prvi komad namještaja u njezinoj vlastitoj kući. Prebojila sam je i uklopila u uređenje svojeg doma.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. rujan 2024 23:14