Spavajte elegantnije

Kako svoju spavaću sobu pretvoriti u luksuzno mjesto u kojem ćete spavati kao bebe: Bez ovog ne može

 CAPTUREDNUANCE/GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO

Mnogima je spavaća soba najvažnija prostorija u domu. Ona čini pravo srce unutar naša četiri zida, jer tu nalazimo mir i opuštanje u svakodnevnom životu. Upravo zbog toga interijer spavaće sobe zaslužuje punu pozornost. Ovdje se ne radi samo o odabiru namještaja i ukrasa, već o stvaranju atmosfere koja potiče mir i opuštanje. Svaki element, bilo da se radi o izboru boja, tekstura ili čak rasporedu namještaja, treba pažljivo razmotriti kako bismo stvorili skladan i privlačan ambijent koji predstavlja oazu mira usred užurbanog života.

Prostor za dobar san

Kako biste pretvorili spavaću sobu u luksuzan prostor u kojem se osjećate ugodno, sve je u detaljima: od rasvjete do umirujućeg dizajna interijera i lijepe posteljine.

1. Krevet u sobi

Gdje se točno krevet nalazi u spavaćoj sobi faktor je dobrog osjećaja koji se ne smije podcijeniti. Mnogi ljudi možda poznaju kineski Feng Shui princip, ali što on zapravo znači? Pustiti pozitivnu energiju zvanu Qi teći i tako omogućiti skladan način života i dobar san.

Iz kreveta trebate imati jasan pogled na vrata, ali stopalo ne smije biti okrenuto prema vratima, već prema drugom zidu, a krevet ne smije biti između vrata i prozora. Namještaj od punog drva bez metala može poboljšati san jednako kao i s ljubavlju odabrana posteljina. Obratite pozornost na nježne boje i prirodne materijale poput pamuka i lana te nježnog satena i svile. Cvjetni motivi posebno su privlačni ljeti.

2. Luksuzna posteljina

Prekrasna, kvalitetna posteljina najvažnija je investicija u vlastitu spavaću sobu. S ukrasnim jastucima u različitim oblicima i veličinama također možete personalizirati sobu i dati krevetu drugu dimenziju. Zemljani tonovi i prirodne teksture daju vašoj spavaćoj sobi luksuznu, ali smirenu atmosferu. Izvezeni lan, ugodan pamuk i rustikalna svila u bogatoj paleti boja krem ​​boje, kestena i duhana, poželjni su ove jeseni.

Također, poželjna je kombinirati najbolje od tradicije i bezvremenskog stila s komadima kvalitetne izrade uz najvišu razinu majstorstva.

3. Svjetlo za ugodan osjećaj

Posljednje, ali ne i najmanje važno, pravo svjetlo može uroniti sobu u umirujući ambijent - i pomoći vam da se pripremite za dobar san. Optimalno rješenje za spavaću sobu su prigušiva stropna svjetla. Ipak, još je važnija elegantna noćna lampa koja atmosferično osvjetljava prostoriju, kao i dobar roman u kojem možemo uživati ​​neposredno prije spavanja. Stolne lampe inspirirane romantikom svjetla svijeća više su nego poželjne.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
12. rujan 2024 13:50