MACA PAPALA

Smeta vam automobil u dvorištu? Ma nema problema - zakopat ćemo ga

 CARDOK

Parkiranje u dvorištu postaje sve manje omiljeno - vjerojatno ste i sami zamijetili da u gradskim, a sve češće i u ruralnim sredinama vlasnici kuća parkiraju svoje automobile bočno uz prometnicu. Najčešći je razlog lijenost, ne da im se ulaziti u dvorište, a drugi po redu je kronični nedostatak prostora u dvorištu.

Ovako, automobili parkirani duž prometnice predstavljaju opasnost, i za vozače i za pješake koji su prisiljeni zaobilaziti parkirana vozila. Švicarska tvrtka Cardok ponudila je rješenje - ne za liječenje od lijenosti vozača, već za nedostatak prostora u dvorištima.

image
CARDOK
image
CARDOK
image
CARDOK

Riječ je o dizalu za vozilo, koji će vašeg limenog ljubimca spremiti na sigurno - pod zemlju. (Stoga bi točniji naziv bio spuštalo za vozilo.) A rješenje je uistinu elegantno: uđete s automobilom na natkrivenu platformu, izađete iz vozila, stisnete dugme i gledate kako vaše vozilo lagano nestaje pod zemljom. Nadstrešnica platforme glatko se spusti u razinu zemlje, ničim ne odajući da je trenutak prije ovdje bio parkiran automobil.

image
CARDOK
image
CARDOK
image
CARDOK

Ovakva dizala za automobile ne koriste se od jučer, oni dubljeg džepa koriste ih za svoje bogate podzemne garaže, koje često liče poput vrhunskih galerijskih prostora. Ali Cardokovo rješenje idealno je i za manja kućanstva, smještena na zemljištu manje kvadrature. Carlift, kako se brand zove, može poslužiti i ako ne želite da vam garaža kvari pogled iz doma. Ako ne želite izazivati ljubomorne poglede, luksuznije vozilo sakrijete ispod zemlje, a automobil za svakodnevne potrebe ostavite iznad njega.

image
CARDOK
image
CARDOK
image
CARDOK

Proizvođač tvrdi da dizalo koristi toliko električne energije koliko je potrebno da na štednjaku pustite vodu da vrije dvije minute. Znači, ne puno. Jasno, da biste štedjeli na struji, morat ćete malo dublje posegnuti u džep da biste nabavili ovakvo dizalo.

Zauzvrat, dobit ćete više mjesta u dvorištu, tehničku igračku s kojom ćete se moći pohvaliti pred prijateljima, a ne treba zaboraviti i da će vaš automobil biti zaštićen od vremenskih nepogoda i neželjenih pogleda.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. rujan 2024 12:08