AKO GA ISPRAVNO KORISTITE

Ovo omiljeno voće može ponovo oživjeti vaš stari i oštećeni vanjski namještaj

 /SHUTTERSTOCK

Ako već neko vrijeme imate svoj namještaj za terasu, vjerojatno ste svjedok gubitku boje ili drugim oblicima oštećenja materijala. Izloženost različitim vremenskim prilikama zajedno s čestom uporabom može uzrokovati ovo, ali malo čišćenja s pravim proizvodima može vratiti i oživjeti vaše predmete. Možda vam ne pada na pamet, ali limun je sastojak koji može osvježiti razne vrste vanjskog namještaja, piše House Digest.

Za čišćenje vanjskog namještaja morate koristiti proizvode i metode koji su prikladni za materijal s kojim radite. Dok navlake za jastuke možete baciti u perilicu rublja i obrisati plastične dijelove vrućom vodom i izbjeljivačem, namještaj od drva ili biljnih vlakana trebat će puno više nježnosti poput nježnog ribanja bez vode. Limun je dobar proizvod za čišćenje jer je prirodan i nježan kada se pravilno koristi. Jedan od savjeta za njegovu ispravnu upotrebu je prvo ga isprobati na malom području da vidite kako materijal reagira.

Limun je odličan čistač jer dezinficira, uklanja mrlje, prljavštinu i ostavlja svjež miris. To je također proračunska opcija u usporedbi sa specijaliziranim sredstvima za čišćenje, posebno kada se radi o različitim materijalima, jer će svi trebati svoje. Posebno za vanjski namještaj, možete koristiti limun u različitim oblicima za rješavanje prljavštine, plijesni i blijeđenja. Jedna od metoda je napraviti višenamjensko sredstvo za čišćenje miješanjem svježeg limunovog soka, tople vode i bijelog octa u bočici s raspršivačem. Ova svestrana kombinacija se zatim može koristiti na krpi za brisanje metalnog, pletenog, plastičnog, željeznog ili drvenog namještaja. Ako na vašim drvenim komadima ima plijesni ili algi, pomiješajte sok od limuna i malo soli i nanesite na površinu, a zatim ih oribajte četkom.

Limunovo ulje kao sredstvo za poliranje još je jedan koristan način na koji možete koristiti ovaj sastojak za osvježavanje vašeg vanjskog namještaja. To možete učiniti s trskom i ratanom, drvetom i metalnim komadima. Kako biste sami napravili limunovo ulje, pomiješajte jedan dio limunova soka, dva dijela octa i dva dijela maslinova ulja te krpom od mikrovlakana nanesite na površinu, uvijek očistite višak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. rujan 2024 14:30