OVO JE ZA VAS! 

Najljepše dvorište koje smo vidjeli: Ima travnjak kao iz reklame, ali jedna stvar je najvažnija

 MTREASURE/GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO
Za najljepšu okućnicu potrebno je, za početak, imati njegovan travnjak

Svi su joj govorili da angažira profesionalca ako želi da joj vrt izgleda besprijekorno, međutim Kirsty Gore @kjg_home je odlučila sama odraditi uređenje.

- Moj suprug i ja nismo vjerovali u te priče, kaže Kirsty. - Puno toga u kući smo napravili sami, pa smo se nadali da će nam i uređenje dvorišta ići lako. Kupili smo najružniju kuću u kvartu, ali smo je - malo po malo - pretvorili u dom naših snova.

Danas Kirsty prati više od milijun i pol oduševljenih obožavatelja, a dvorište plijeni posebnu pažnju. Prekrasan video koji prikazuje kako izgleda kutak za sjedenje dobio je više od deset tisuća lajkova.

- Nema ništa bolje ljeti od hodanja bosih nogu po travnjaku i slušanja cvrkutavih priča, napisala je Kirsty. Naime, jedan od bitnih elemenata njezina vrta je njegovani travnjak, a kada je svježe pokošen, doista izgleda kao tepih. Prema njezinim riječima, tajna je u redovitom prihranjivanju trave koja tada ima divnu zelenu boju.

Podsjetimo, u proljeće je potrebno redovito gnojiti travnjak, a najbolje je odabrati posebno gnojivo za travnjak. Travu ne smijete kositi prenisko jer ostavljate više prostora za širenje korova.

- Bit ću iskrena, naš odnos prema vrtnom projektu bio je prilično opušten. Budući da smo većinu toga namjeravali obaviti sami (osim postavljanja velike terase), nismo se htjeli opterećivati. Radili smo sve malo po malo i područje po područje.

Dakle, za one koji se osjećaju preopterećeno bilo da se radi o vrtlarenju ili započinjanju projekta - ovo je za vas!

U nastavku pročitajte redoslijed kojim su uređivali dvorište i imajte na umu da im je trebalo više godine dana.

1. Izrada ograde i obruba.

2. Sadnja biljaka i drveća te postavljanje solarne rasvjete na ogradu.

3. Uklanjanje trule šupe kako bismo napravili dnevni boravak na otvorenom (pergolu smo dodali tek sljedeće godine).

4. Imali smo privremenu terasu. Razdvojili sam je i napravili privremenu zelenilo. Dodali smo ležaljke, stolice i stol. Velike žardinjere s ružmarinom došle su kasnije.

5. Postavljena je nova terasa.

6. Dizajnirana je i napravljena vanjska kuhinja.

7. Dodan je blagovaonski stol i stolice.

8. Nastavljamo mijenjati žardinjere i biljke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. kolovoz 2024 10:19