AKO VAM SE BAŠ NE KUHA...

Od 8,50 do 10 eura: Ovo su tri najbolja burgera koja na Burger Festivalu možete isprobati samo još ovaj vikend

Da bismo vam olakšali odabir, jer kućica ipak ima čak 13, napravili smo listu najboljh burgera koje smo isprobali na novom izdanju popularnog festivala

Do ove nedjelje, 20. listopada, na zagrebačkom Trgu dr. Franje Tuđmana trajat će još jedno izdanje superpopularnog Burger Festivala. Na 13 kućica nude se burgeri svih vrsta i veličina, a budući da smo odmah prvog dana obišli cijeli festival i isprobali velik dio ponude, kako bismo vam olakšali odabir, izdvojili smo nekoliko favorita s kućica koje, ako volite dobar, sočan i slastan burger, ne biste trebali zaobići.

image
Sandro Sklepic/

Najbolji burger ovog izdanja festivala pronašli smo na kućici Burger Institute by Mate Janković, gdje ih ovog puta rade u smash varijanti. Od tri burgera koja nude, isprobali smo dva, i Onion Cheese Smash proglasili favoritom. Lijepo je zapečen i karameliziran na rubovima, mekan u sredini, upakiran u meko pecivo i sadrži poštenu količinu sira, sve što od dobrog smash burgera i očekujemo. Cijena je 8,50 eura.

image
Lidija Lončarić

Svidio nam se i Bacon burger ekipe iz Bolda., novootvorenog kioska na zagrebačkoj Ilici, koji se ovog puta premijerno pojavljuju na Burger Festivalu, ali u svom timu imaju Ivana Zidara, koji svojim Mason burgerima festivalsku publiku osvaja još od 2017. godine. Njihov Bacon je, slobodno možemo reći, definicija slasti. Lijepo je začinjen i topi se u ustima. Cijena mu je 8,80 eura.

image
Vanesa Pandzic/Cropix
image
Sandro Sklepic/

Na treće mjesto stavili smo nešto konkretniji, klasičan burger s dodatkom čilija ekipe iz zagrebačkog Burger Bara, koji je bio fino mesnat, sočan, bogato nadjeven i taman dovoljno ljut da u toj ljutini zaista i uživate. Cijena ovog burgera je 10,10 eura.

image
Vanesa Pandzic/Cropix
image
Sandro Sklepic/

Inače, cijene svih burgera na festivalu kreću se od 8 do 11,50 eura, krumpirića od 3 do 4 eura, a prženog batata od 4 do 5 eura, ovisno o dodacima. Detaljan pregled ponude, koji smo napisali još prvi dan festivala, možete pronaći ovdje.

Burger Festival, dakle, traje sve do 20. listopada pa, ako se ovih dana nađete u blizini i poželite se počastiti ili vam se jednostavno ne da kuhati kod kuće, razmislite o tome da na brzinski ručak s nogu svratite upravo ovdje. Više informacija potražite ovdje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. listopad 2024 11:46