GOTOVO U SAT VREMENA

Zapečena tjestenina s umakom od rajčice i kobasicom za brzi ručak usred tjedna

 Deposit Photos/
Skuhajte umak, pomiješajte s tjesteninom pa sve zajedno obilno pospite sa sirom

Trebat će vam:

500 g tjestenine

200 ml umaka od rajčice

2 para kobasica ili piletina

1 luk

3 režnja češnjaka

bosiljak

200 g mozzarelle

sol i papar

Priprema:

Tjesteninu skuhajte do pola. Luk nasjeckajte na polumjesece i pirjajte ga na maslinovu ulju dok ne povene. Dodajte kobasicu nasjeckanu na komadiće. Kada poprimi boju sa svih strana, dodajte češnjak, pirjajte još jednu minutu pa dodajte umak od rajčice, bosiljak, prstohvat šećera i sol i papar. Ako koristite svježi bosiljak, dio ostavite za poslije. Pustite da se umak zagrije, a zatim ga pomiješajte s tjesteninom. Premjestite u posudu za pečenje, pospite mozzarellom i pecite na 180 stupnjeva oko 30 minuta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. rujan 2024 03:41