Trebat će vam:
500 g mljevene junetine
1 luk
4 režnja češnjaka
1 mrkva
1 čili papričica
1 ili 2 konzerve kukuruza
2 konzerve graha
2 žlice pelata
1 žličica kumina
riža po želji
2 avokada
sok pola limuna
2 mlada luka
sol i papar
tortilje
Priprema:
Na ulju najprije pirjajte luk koji ste nasjeckali na sitno. Kada poprimi boju dodajte mljevenu junetinu i pirjajte 10-ak minuta. Dodajte ribanu mrkvu, protisnuti češnjak, a po želji dodati možete i drugo povrće poput paprike i rajčice (mi izbjegavamo kada nisu u sezoni). Dodajte čili papričicu, kumin, sol i papar, malo pelata i sve dobro promiješajte. Dodajte malo vode i pustite da se krčka 20-ak minuta. Pred kraj dodajte grah i kukuruz koji ste prethodno isprali pod mlazom hladne vode. Za to vrijeme napravite umak od avokada tako da zreli avokado pretvorite u kašu, dodajte sitno sjeckani mladi luk, limunov sok, sol i papar. Tortilje kratko zapecite na čistoj tavi pa ih nadjenite mesnim umakom, avokado umakom i rižom po želji. Dodati možete i salatu.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....