Trebat će vam:
320 g gusje jetre izrezati na medaljone
8 većih škampa
2 naranče
30 ml Cointreaua
50 ml dobrog konjaka
100 g maslaca
sol i papar
pečena cikla po želji
maslac po potrebi
korica limete
Priprema:
Očistite škampe tako da vam ostanu cijeli repovi. Izrezane medaljone stavite na tavicu i pržite uz stalno okretanje na srednje jakoj vatri. Podlijte konjakom i kratko flambirajte te vatru ugasite sokom od naranče. Potom dodajte maslac i žlicom “kupajte” medaljone s masnoćom nekoliko minuta. Jetru izvadite i ugasite vatru. U posebnoj tavici isto to napravite s repovima škampa, ali ih flambirajte s Cointreauom. Poslužite na podlozi od pirea od pečene cikle (napravite kremu u blenderu u koju ste stavili maslac i koricu od limete) te prelijte s malo masnoće od oba umaka.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....