Trebat će vam:
1-2 kg karea ili drugog komada svinjskog mesa po želji
10-ak šnita slanine
2 žlice senfa
3 žlice ulja
1 žličica sušenog timijana
sol i papar
Priprema:
U posudi pomiješajte senf, ulje, timijan, sol i papar. Miješajte dok se svi sastojci ne sjedine, a potom dobivenom smjesom premažite komad mesa koji ste očistili od žilica. Meso obložite slaninom sa svih strana. Stavite u posudu za pečenje i po potrebi pokapajte s još malo ulja. Pecite na 180 Celzijevih stupnjeva najprije pokriveno folijom ili poklopcem sat i pol, a potom otklopite i pecite još 20-ak minuta na 200 stupnjeva kako bi slanina postala hrskava. Poslužite uz pečeni krumpir i umak po želji.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....