Trebat će vam:
1 glavica luka
2 režnja češnjaka
300 g piletine
2-3 srednje mrkve
1 konzerva graha ili skuhani grah
1 manja glavica kelja
1 žličica crvene mljevene paprike
1 lovorov list
sol i papar
drugi začini po želji
ulje po želji
voda ili povrtni/pileći temeljac
Priprema:
Piletinu najprije narežite na kockice i zapržite je na dobro zagrijanom ulju. Izvadite iz posude pa na istu masnoću dodajte sitno sjeckani luk. Pirjajte dok ne dobije boju. Dodajte protisnuti češnjak, a odmah zatim i mrkvu narezanu na kolutiće. Pirjajte kratko pa podlijte tekućinom po želji (temeljac ili voda). Dodajte crvenu papriku, lovorov list, sol, papar i druge začine po želji, promiješajte i vratite piletinu. Krčkajte dok mrkva ne omekša. Dodajte grah i još tekućine po potrebi. Kuhajte 10-ak minuta pa na samom kraju ubacite nasjeckani kelj. Kuhajte dok ne povene. Poslužite uz krišku kruha.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....