Trebat će vam:
2 kg junetine od buta zvanog još frikando
sol i papar
grančica ružmarina
Za špikanje:
300 g pancete
2 mrkve
Za umak:
2 glavice luka
mrkva
sol i papar
muškatni oraščić
češnjak
suhe šljive
Za prilog:
700 g špageta s crnilom od sipe
Priprema:
Meso našpikajte na prutiće narezanom pancetom i mrkvom. Kada upiknete nož u meso, pokraj njega ugurajte pancetu ili mrkvu. Na drvenu površinu stavite sol, papar i na sitno narezan svježi ružmarin. Meso rolajte po začinima da se što više primi za njega. U dubokoj posudi zagrijte ulje, stavite meso i zapecite ga sa svih strana. Pečeno meso izvadite vani i na tu masnoću stavite sitno nasjeckani luk, češnjak i mrkvu te lagano pirjajte. Kada povrće malo uvene, meso vratite u posudu. Dodajte ostale začine i sve prelijte vrućom vodom do vrha. Kuhajte na laganoj vatri oko dva i pol sata uz povremeno okretanje mesa. Kada je meso gotovo, umak možete ostaviti u rustikalnom obliku ili usitniti štapnim mikserom. Svježu tjesteninu skuhajte u slanoj vodi. Meso izrežite na odreske i poslužite uz tjesteninu i sezonsku salatu.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....