PROVJERENI RECEPTI DOBRE HRANE

TRADICIJSKI RECEPTI: Šmarne

 Marko Miščević / HANZA MEDIA
Slastice u kojima su uživali naši stari, a uživamo i mi!

Trebat će vam:

2 jaja
150 ml mlijeka
1 žlica šećera
1 vanilija
110 g brašna
prstohvat soli
50 ml ulja za pečenje

Marko Miščević / HANZA MEDIA

Priprema:

Od svih sastojaka umutite smjesu malo gušću nego za palačinke. U većoj tavi zagrijte ulje, izlijte smjesu te pržite na laganoj vatri. Pri dnu će se odmah početi stvrdnjavati tako da laganim pokretima kuhačom miješajte, ali istodobno režite i usitnjavajte smjesu. Cilj je da se sve pretvori u male grudice koje ne moraju biti jednake. Pecite dok smjesa ne dobije zlatnu boju, dovoljno je samo nekoliko minuta. Servirajte toplo.

SAVJET: Suzdržite se od predugog pečenja jer će šmarne izgubiti sočnost.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 06:26