ZA PRSTE POLIZATI

Teletina s krumpirom iz pećnice jedan je od najboljih odabira za nedjeljni ručak

 Deposit Photos/
Za pripremu ovog jela trebat će vam tek nekoliko sastojaka, a sa stola će nestati nevjerojatnom brzinom...

Trebat će vam:

1 kg teletine

2 žličice crvene paprike

1 žličica soli

Malo papra

2 lovorova lista

1 kg krumpira

2 paprike

2 mrkve

2 luka

1 vezica svježeg peršina

Ulje

Priprema:

Teletinu najprije narežite na komade pa je začinite soli, paprom i crvenom paprikom. Sve dobro utrljajte u meso i zatim ga sa svih strana dobro zapecite na ulju. Koristite posudu koja može i u pećnicu. Mesu dodajte na veće komade narezanu papriku, luk, mrkvu i režnjeve češnjaka, zapecite sa svih strana pa sve prelijte s malo temeljca, dodajte lovorov list, poklopite i stavite u pećnicu na 160 stupnjeva. Pustite da se peče 1 sat. Za to vrijeme skuhajte mladi krumpir do pola. Kada je gotov, prepolovite ga, teletinu otklopite i ubacite krumpir. Dodajte još ulja, sve dobro pomiješajte i pecite poklopljeno na 180 stupnjeva još 30 minuta, a zatim otklopite i pecite još 20-30 minuta, ovisno o veličini komada. Poslužite uz sezonsku salatu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 21:13