Trebat će vam:
1 kg teletine
2 žličice crvene paprike
1 žličica soli
Malo papra
2 lovorova lista
1 kg krumpira
2 paprike
2 mrkve
2 luka
1 vezica svježeg peršina
Ulje
Priprema:
Teletinu najprije narežite na komade pa je začinite soli, paprom i crvenom paprikom. Sve dobro utrljajte u meso i zatim ga sa svih strana dobro zapecite na ulju. Koristite posudu koja može i u pećnicu. Mesu dodajte na veće komade narezanu papriku, luk, mrkvu i režnjeve češnjaka, zapecite sa svih strana pa sve prelijte s malo temeljca, dodajte lovorov list, poklopite i stavite u pećnicu na 160 stupnjeva. Pustite da se peče 1 sat. Za to vrijeme skuhajte mladi krumpir do pola. Kada je gotov, prepolovite ga, teletinu otklopite i ubacite krumpir. Dodajte još ulja, sve dobro pomiješajte i pecite poklopljeno na 180 stupnjeva još 30 minuta, a zatim otklopite i pecite još 20-30 minuta, ovisno o veličini komada. Poslužite uz sezonsku salatu.