Trebat će vam:
300 g brašna za kolače
2 žličice praška za pecivo
2 žličice đumbira u prahu
1 žličica cimeta
180 g maslaca
150 g šećera
70 g melase
1 jaje
100 g šećera za valjanje keksića
Prstohvat soli
Priprema:
U jednoj zdjeli miksajte omekšali maslac, šećer i melasu. Kada dobijete laganu, prozračnu smjesu, dodajte jaje i miksajte dok ne dobijete kremastu smjesu. U drugoj zdjeli pomiješajte brašno, prašak za pecivo, đumbir, cimet i prstohvat soli u većoj zdjeli. Suhe sastojke dodajte mokrima i pomiješajte ih kako bi se povezali. Tijesto podijelite na dva dijela i umotajte u prozirnu foliju pa ih spremite u hladnjak na najmanje 2 sata. Želite li ubrzati proces, tijesto stavite u zamrzivač na pola sata. Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva. Od ohlađenog tijesta otkidajte komadiće, oblikujte u kuglice i uvaljajte u šećer. Stavite na papir za pečenje i svaku kuglicu pritisnite čašom koju ste najprije umočili u šećer. Postupak ponovite prije svakog keksa. Pecite 8 do 10 minuta i prije spremanja pustite da se keksi potpuno ohlade.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....