Dubai čokolada još je jedan hit za koji se u svijetu pročulo upravo zbog društvenih mreža. Riječ je o kombinaciji čokolade, hrskavog kadaifa i pistacije, koji su upakirani u čokoladne pločice i, ono najbolje, ostaju nevjerojatno hrskave iznutra.
Ovaj desert postao je hit zahvaljujući slastičarnici The Fix i jedan razlog više zašto ljudi za odmor ove godine biraju upravo Dubai. U videima u kojima korisnici društvenih mreža testiraju Dubai čokoladu tako se često mogu čuti komentari kao što su: "Ovo je najbolja čokolada na svijetu" i "Ovo je nešto najhrskavije što sam ikad probao".
No, nije trebalo dugo ni da se gurmani s društvenih mreža i oni kojima je Dubai ipak predaleko dosjete kako bi ovakvu poslasticu vrlo lako mogli napraviti kod kuće. I onda je krenuo novi val ludila. Ukucate li tako danas u Google ‘Dubai chocolate recipe‘, izbacit će vam više od 45 milijuna rezultata.
Velik broj entuzijasta od potrebnih sastojaka radi svoje kreacije, koriste različite vrste čokolade i kalupe za čokoladu i dobivaju najrazličitije rezultate, ali jedno ostaje isto – svi su i dalje oduševljeni hrskavo kremastom slatkom kombinacijom. A kako i ne bi kada je spoj sastojaka toliko dobar da s njime zbilja ne možete previše pogriješiti. Pretražili smo stoga internet i u nastavku vam ostavljamo recept za najjednostavniju varijantu ove poslastice koju ćete, jednom kada čujete hrskanje i vidite zadovoljna lica ekipe koja je isproba, gotovo smo sigurni, odmah htjeti ponoviti.
RECEPT ZA DUBAI ČOKOLADU
Trebat će vam:
400 g tamne, mliječne ili druge čokolade po izboru
30 g maslaca
150 g kadaifa
oko 200 g kreme ili maslaca od pistacije
Priprema:
Čokoladu otopite i rasporedite je po kalupu u kojem ćete raditi čokoladice. Najbolja opcija bi će silikonski. Premažite kalup čokoladom i preokrenite ga kako bi čokolada prekrila i stijenke. Kadaif usitnite. Na tavi otopite malo maslaca i dodajte kadaif pa ga pecite dok ne poprimi boju i postane hrskav. Kremu ili maslac od pistacije kratko ugrijte kako bi postala tekuća i pomiješajte s kadaifom. Napunite smjesom kalupe u koje ste stavili čokoladu, prelijte s još čokolade i stavite na hladno kako bi se sve stisnulo. Kada je sve dobro ohlađeno, izvadite čokoladice iz kalupa i poslužite. Ostatak vratite u hladnjak i držite ih u hladnjaku do idućeg posluživanja.
Savjet više!
Ako pri ruci nemate silikonski kalup, koristiti možete i kalup za kruh koji ste obložili papirom za pečenje, a ovu poslasticu napraviti možete i u košaricama za muffine ili malim kalupima za led.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....