TJEDNI MENI

Što kuhati ovaj tjedan? Donosimo spoj tradicionalnih i modernih jela, savršenih za svaku priliku

Svi recepti su jednostavni za pripremu, a sastojci lako dostupni, što će vam omogućiti da bez stresa uživate u raznovrsnim okusima kod kuće

Planiranje obroka za cijeli tjedan može biti izazov, ali uz malo mašte i praktične recepte, lako možemo kreirati raznovrstan i ukusan jelovnik. Ovaj tjedni meni donosi spoj tradicionalnih i modernih jela, savršenih za svaki dan u tjednu. Od jednostavnih, ali neobičnih njoka s makom, do bogatog gulaša iz pećnice, pa sve do laganih salata i brzih mini pizza – ovdje ćete pronaći ideje za svaki obrok. Svi recepti su jednostavni za pripremu, a sastojci lako dostupni, što će vam omogućiti da bez stresa uživate u raznovrsnim okusima kod kuće.

PONEDJELJAK

U ovom jednostavnom receptu, njoke se spajaju s bogatom mješavinom maslaca, maka i šećera, uz dodatak cimeta za poseban okus. Jelo je brzo za pripremu, a umjesto njoka, možete koristiti i tjesteninu po želji.

NJOKI S MAKOM

image
Noirchocolate/Getty Images/istockphoto

UTORAK

Ako pak tražite lagan i hranjiv obrok, ova salata s ječmom, sirom i narom savršen je izbor. Spoj orašastog okusa ječma, slatkoće grožđica i svježine nara, obogaćen slanim feta sirom i začinjen jednostavnim preljevom od limuna i maslinovog ulja, stvara fini osvježavajući recept.

SALATA S JEČMOM, SIROM I NAROM

image
Nata_vkusidey/Getty Images/istockphoto

SRIJEDA

Ako ste u ovim jesenskim danima u potrazi za bogatim, aromatičnim jelom koje će vas ugrijati, gulaš iz pećnice pravi je izbor.

GULAŠ IZ PEĆNICE

image
Nataly Hanin/Getty Images/istockphoto

ČETVRTAK

Svinjetina s gljivama je jednostavno i ukusno jelo koje spaja sočno meso s bogatim okusom gljiva i aromatičnim začinima. Priprema uključuje kratko mariniranje mesa, dok se pečenje odvija zajedno s povrćem, što osigurava da se svi okusi lijepo prožmu.

SVINJETINA S GLJIVAMA

image
Ristoarnaudov/Getty Images/istockphoto

PETAK

Rolice s tunom i sirom jednostavan su i brz zalogaj koji je savršen za ručak ili laganu večeru. Ove rolice mogu se pripremiti i u pećnici ili fritezi na vrući zrak, a idealno ih je poslužiti uz umak ili salatu po izboru.

ROLICE S TUNOM I SIROM

image
Oksanakiian/Getty Images

SUBOTA

Mini pizze su praktičan i zabavan način da uživate u klasičnom okusu pizze, ali u manjoj verziji, a svaka mini pizza može se prilagoditi s umakom, sirom i dodacima po želji.

MINI PIZZE

image
Oksanakiian/Getty Images/istockphoto

NEDJELJA

Ova verzija pečenog pileta jednostavna je za pripremu, a rezultat je odličan – idealno za nedjeljni ručak ili posebnu priliku, a savršeno se slaže s različitim prilozima i lako se prilagođava vašem ukusu.

CIJELO PEČENO PILE

image
Nerudol/Getty Images

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. listopad 2024 09:06