Nakon što je s nama podijelila dobre ideje za malo drugačiji način pripreme lubenice i tikvica, chefica Ivana Bekavac otkriva nam još dva recepta za ljetne salate na koje nećete potrošiti ni puno novca, a ni puno vremena.
Naime, za ljetno izdanje magazina Dobra hrana okupili smo prijatelje na terasi poznate chefice, koja je zasukala rukave i za snimanje spremila cijeli niz pravih ljetnih jela za dijeljenje. Sva od reda mogu biti odlično predjelo, lagana večera ili fini zalogaj uz čašu vina! Kako nam je objasnila, upravo ovakva jela sprema u sklopu cateringa Prep sa svojom poslovnom partnericom Dinom Habulin i kolegom Marinom Petranovićem.
SALATA OD KVINOJE
Trebat će vam:
100 g kvinoje
200 ml vode
½ žličice soli
2 rajčice
1 nektarina
1 vezica peršina
Za dresing:
1 limun
30 ml maslinova ulja
1 žlica meda
Priprema:
Kvinoju isperite te dodajte u lonac kipuće vode. Kuhajte 10 minuta, a potom pustite da odstoji u situ najmanje 15 minuta kako bi ispustila višak vode. Sitno nasjeckajte peršin.
Na sitne kockice narežite rajčicu i nektarinu. Izmiksajte dresing te pomiješajte kvinoju, dresing, peršin, rajčicu i nektarinu.
EXPRESS KRASTAVAC SALATA
Trebat će vam:
2 krastavca
3 prstohvata soli
Za dresing:
50 ml jabučnog octa
30 ml maslinova ulja
4 sušene marelice
50 ml vode
1 prstohvat soli
½ žličice kajenskog papra
Priprema:
Krastavac dobro operite te ga narežite na tanke ploške. Dobro ga nasolite pa pustite da odstoji 15-ak minuta. Višak vode ocijedite. U blenderu ili štapnim mikserom izblendajte sve sastojke za dresing. Prelijte krastavce dresingom i poslužite hladno.
Konačno, tu je recept i za salatu od lubenice. Isprobajte!
Ovu i druge priče, korisne preporuke i recepte za prava ljetna jela potražite u najnovijem izdanju magazina Dobra hrana, na kioscima od 27. lipnja!
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....