Težina pripreme: lagano
Vrijeme pripreme: 150 min
Broj osoba: 6 – 8
Sastojci
- oko 2 kg patke
- 1/2 kg mlinaca
- svinjska mast
- sol
Priprema
1. korak
Patku natrljati solju izvana i iznutra i svinjskom mašću izvana. Vrhove krila, vrat i masnoću iz patke odvojiti pa staviti u isti protvan s patkom.
2. korak
Patku staviti u pećnicu na 230°C, prsima okrenutu prema gore. Svako malo je podlijevati s vlastitom masnoćom. Peći oko dva i pol sata.
3. korak
Pola sata prije kraja iz pleha izvaditi komadiće vrata i čvarke od patke. Staviti ih u lonac i preliti s pola litre juhe ili vode, dodati još pola tanko narezanog krumpira (za gustoću) pa kuhati pol sata.
4. korak
Mlince natrgati pa preliti vrelom slanom vodom. Deset minuta prije nego je patka gotova iz pleha se ocijedi masnoća, ostavi se samo malo i dodaju se mlinci koji se zaliju procijeđenim umakom od vrata i krilaca.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....