Trebat će vam:
10-ak većih lignji
1 luk
3 režnja češnjaka
100 g riže
maslinovo ulje
100 ml bijelog vina
1 šaka svježeg bosiljka
1 šaka svježeg peršina
sol i papar
ulje
pelati
Priprema:
Očistite lignje i odstranite im krakove. Luk nasjeckajte na sitno, dodajte jedan režanj češnjaka, sjeckane krakove, a zatim i rižu. Dodajte vino i pustite da se pirja dok alkohol ne ispari, a zatim dodajte temeljac. Začinite soli i paprom. Dodajte i bosiljak. Kuhajte dok riža nije al dente, umiješajte peršin i maknite s vatre. Dobivenu smjesu ohladite i punite lignje. Zapecite ih zatim na tavi sa svih strana, prebacite u posudu za pečenje u koju ste dodali umak od pelata, svježeg bosiljka i češnjaka i pecite oko 20 minuta na 180 stupnjeva.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....