RUČAK PETKOM

Oslić u hrskavoj korici s aromatičnim kuhanim krumpirom i pečenim češnjakom

 Deposit Photos/
Oslića uvaljajte u mrvice ili palentu, ispecite ga na tavi pa poslužite s bogato začinjenim kuhanim krumpirom

Trebat će vam:

4 fileta oslića

4 žlice kukuruznog brašna

4 krumpira

1 glavica češnjaka

Prstohvat kajenskog papra

Svježe začinsko bilje

Mladi luk

Sol i papar

Maslinovo ulje

Priprema:

Krumpir očistite, narežite na kockice i skuhajte u slanoj vodi. Češnjaku odstranite vrh pa ga nakapajte maslinovim uljem, umotajte u foliju i stavite u pećnicu na 30 do 40 minuta. Kada je gotov, krumpir vilicom usitnite, dodajte mu kajenski papar i malo crvene paprike, malo maslinova ulja, soli i papra. Češnjak izvadite iz pećnice, pustite da se kratko ohladi, a zatim istinite iz opni. Pomiješajte s krumpirom. Dodatno začinite prema želji. Oslić posolite i uvaljajte u palentu. Ispecite ga na maslinovu ulju i poslužite uz krumpir i sjeckani mladi luk.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. studeni 2024 22:10