Priprema: 15 minuta • Kuhanje: 35 minuta • Porcija: 4
Trebat će vam:
3 žlice maslinovoga ulja
1 luk
½ zelene paprike
½ crvene paprike
3 režnja češnjaka
1 žličica ljute dimljene paprike
100 g miješanih maslina bez koštica
400 g nasjeckanih rajčica u konzervi
100 ml vode
4 fileta oslića bez kože
peršin za posipanje
kriške limuna
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 200 °C.
Zagrijte maslinovo ulje u tavi koja može u pećnicu na srednje jakoj vatri. Pecite luk i paprike narezane na trakice s prstohvatom soli 10 minuta dok luk ne postane proziran, a paprike blago pougljenjene na rubovima. Dodajte usitnjeni češnjak i dimljenu papriku i pecite dvije minute, zatim dodajte masline, nasjeckane rajčice i 100 ml vode. Lagano kuhajte 10 minuta.
Filete oslića položite u umak i začinite.
Stavite posudu u pećnicu na 15 minuta dok riba ne bude pečena.
Pospite peršinom i poslužite s kriškama limuna i hrskavim kruhom.