Trebat će vam:
100 ml maslinova ulja
60 ml jabučnog octa
1 žlica javorova sirupa
1 žlica Dijon senfa
pola žličice soli
crni mljeveni papar
4 - 5 listova kovrčavog kelja
1 veća jabuka
60 g suhih brusnica
70 g narezanih prženih badema
50 g bučinih sjemenki
Priprema:
Pripremite preljev za salatu tako da maslinovo ulje, ocat, javorov sirup, senf, sol i papar ubacite u zdjelu i žustro miješate dok se sastojci ne povežu u emulziju. Stavite ga sa strane. Kelj operite, uklonite stabljiku i nasjeckajte ga pa ga prebacite u veliku zdjelu i prelijte s nekoliko žlica pripremljenog preljeva. Čistim rukama umasirajte preljev u kelj, malo lomeći listove kako biste ga stvarno razradili. Dodajte tanko narezanu jabuku, sušene brusnice, bademe i bučine sjemenke te sve dobro promiješajte. Poslužite salatu od kelja koju po želji možete dopuniti feta sirom ili komadima pečene piletine.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....