Trebat će vam:
maslinovo ulje
2-3 režnja češnjaka
1 srednji luk
400 g riže
200 ml bijelog vina
500 ml povrtnog temeljca
500 g kozica
250 g cherry rajčica
grančica timijana
50 g maslaca
sol i papar
Priprema:
Usitnite luk i češnjak. Zagrijte maslinovo ulje u dubljoj tavi pa pirjajte luk i češnjak da puste miris. Ubacite rižu i lagano je uz miješanje pecite dok ne postane staklasta, zatim dodajte grančicu timijana i malo pomalo podlijevajte bijelim vinom. Kad vino ispari, nastavite dolijevati temeljac. Zatim ubacite rajčice, kuhajte uz miješanje dok temeljac ne ispari pa dodajte kozice i po potrebi podlijte još. Kad je riža gotova i skuhana, maknite rižoto s vatre i uklonite timijan. Dodajte maslac, sve brzo i dobro promiješajte. Posolite i popaprite po potrebi i poslužite toplo.