DOBRA IDEJA

Napravite fino, kremasto jelo od lignji. Idealno je za ručak usred tjedna, ali i vikendom

 Mladich/Getty Images
Kombinaciji uvijek možete dodati i začnsko bilje po želji, a u sezoni šparoga, čak i šaku blanširanih plodova

Trebat će vam:

300 riže

250 g lignji

2 češnja češnjaka

1 mali luk

100 ml bijelog vina

800 ml ribljeg temeljca (može se koristiti i povrtni temeljac)

maslinovo ulje

sol i svježe mljeveni crni papar

1 žlica maslaca

svježi peršin

limun

Priprema:

Očistite i narežite lignje na prstenove, pripremite crnilo u malo tople vode. Zagrijte maslinovo ulje, pirjajte luk dok ne postane staklast, dodajte češnjak, zatim lignje i pržite dok ne omekšaju. Dodajte rižu, miješajte dok ne postane prozirna. Ulijte vino i kuhajte dok ne ispari. Umiješajte crnilo, dodajte temeljac postupno, miješajući. Maknite s vatre, umiješajte maslac i začinite po potrebi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. listopad 2024 06:42