U aktualnom broju magazina Dobra hrana objavili smo veliki editorijal s najboljim receptima s jabukama naše Slavice Šagolj. Nakon košarica od lisnatog tijesta s jabukama, torte od pirea od jabuka, cheesecakea s jabukama i pistacijom te cimet rolicama s jabukom, donosimo vam recept za najsočniji biskvit s jabukama. Za njega je jedino bitno odabrati dobru sortu jabuka te pronaći kvalitetne orahe i dobit ćete savršen kolač koji će već na prvi zalogaj učiniti da se osjećate bolje i sretno.
Sočni biskvit s jabukama
Za biskvit:
● 125 g glatkog brašna
● prašak za pecivo
● 100 g smeđeg šećera
● sok i korica jednog limuna
● 3 velika jaja
● 125 g otopljenog maslaca
● 4 jabuke Pink Lady
● 1 žličica cimeta
● 50 g nasjeckanih oraha
● šećer u prahu za posipanje
Za kremu:
● 200 g mascarpone sira
● 50 g krem sira
● 100 g šećera u prahu
● 1 žlica ekstrakta vanilije
Priprema:
Jabuke dobro operite, osušite, ogulite te narežite na listiće. Prelijte ih limunovim sokom da ne potamne.
Pomiješajte brašno, šećer i limunovu koricu u većoj posudi. Dodajte jaja, otopljeni maslac, cimet i nasjeckane orahe.
Četvrtinu smjese stavite u kalup, zatim red jabuka, red biskvitne smjese te jabuke i tako sve do vrha. Ostavite da red jabuka bude zadnji.
Stavite u prethodno zagrijanu pećnicu i pecite oko 40 minuta na 180°C.
Pečeni kolač pustite da se dobro ohladi.
Na ohlađeni kolač stavite kremu. Sve sastojke za kremu stavite u posudu i dobro izmiješajte. Krema treba biti glatka i svilenkasta. Kremu namažite na kolač i ukrasite svježe narezanim kriškama jabuke.