Trebat će vam:
200 g raštike
2,5% soli za vodu
300 g krumpira
4 režnja češnjaka
500 g trlja
50 g oštrog brašna
250 ml maslinova ulja
1 žličica sode bikarbone
sol i papar
Priprema:
Uberite listove raštike te odvojite mekani dio od stabljike. Listove zamotajte i narežite na tanke trakice (kao duhan) te stavite u vodu u koju ste dodali 2,5% soli. Neka se namače oko 2 sata. Procijedite i ostavite sa strane. U veliki lonac ulijte veću količinu vode, koju zasolite, i stavite cijeli oguljeni krumpir. Kada voda provrije, dodajte sodu bikarbonu i stavite raštiku. Kuhajte otklopljeno dok krumpir ne omekša. Procijedite i dodajte nasjeckani češnjak. Podlijte s malo ulja i sve usitnite. Očišćene trlje stavite u vrećicu i pospite brašnom i sve dobro protresite kako bi se brašno primilo na ribu. U tavicu stavite prst ulja i zagrijte te pecite trlje na srednje jakoj vatri. Ocijedite na ubrusu. Na veći tanjur prvo stavite zelje, a preko njega frigane trlje. Poslužite uz malo šporke šalše.