Trebat će vam:
2 žlice sitno naribanog svježeg đumbira
3 češnja češnjaka, protisnuta
1 žličica mljevenog kima,dodatno za posluživanje
pola žličice mljevenog korijandera
500 g mljevene svinjetine ili puretine
120 g krušnih mrvica
½ šalice panko krušnih mrvica (ili koristite obične)
2 velika prstohvata svježeg korijandera ili peršina
2 žlice maslinovog ulja
250 g pelata
1 žličica soja umaka
4 mlada luka
1 limun
sol
Priprema:
Pripremite mesne okruglice, meso pomiješajte s 1 žlicom naribanog đumbira, kuminom, korijanderom i krušnim mrvicama, soli i korijanderom. Dobro izmiješajte i oblikujte manje kuglice. Na zagrijanoj tavici, na maslinovom ulju oko pet minuta termički obradite okruglice. Lagano protresite tavu da meso porumeni sa svih strana. Meso stavite na jedan kraj tave, na drugom lagano zapecite 1 žlicu naribanog đumbira oko minute pa dodajte pelate, žlicu soja sosa, sol, a zatim se sjedinite i desetak minuta pustite da se sve zajedno krčka. Kad je gotovo, ubacite narezani mladi luk, prelijte limunovim sokom, dodajte po želji još začina.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....