Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 25 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 35 dag pšenice
- 8 dag dimljenih plodova mora ( hobotnica, pedoći, kozice)
- mlada kapulica
- češnjak
- peršin
- maslinovo ulje
- 1 dcl bijelog vina
- 2 dcl ribljeg temeljca
- parmezan Grana padano
- maslac
- sol i papar
Priprema
1. korak
Pšenicu namočiti 24 sata s tim da se voda promijeni 3 do 4 puta
2. korak
Na maslinovom ulju zažutiti kapulicu i češnjak. Kada uvene dodati dimljene plodove mora i prodinstati jednu do dvije minute.
3. korak
Pšenicu namočiti 24 sata s tim da se voda promijeni 3 do 4 puta. Podlijemo s bijelim vinom i kuhamo dvije do tri minute, dodamo pšenicu i podlijevamo ribljim temeljcem. Kuhamo dok pšenica ne omekša (10-ak minuta).
4. korak
Na kraju začinimo peršinom, solju, paprom i parmezanom te dodamo maslac. Kada je gotovo poklopiti pet minuta prije serviranja začiniti s maslinovim uljem.
Napomena: Ostali sastojci količinski se stavljaju po osobnoj želji te ne mogu biti napisani normativi.
Restaurant Cadena, chef Sanjin Braco
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....