Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 50 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 1 kg svježeg špinata
- 1 kutija gotovih lazanja
- 250 g ricotta sira ili nekog drugog svježeg sira
- 1 mali poriluk
- 50 g maslaca
- 50 g parmezana
- 1 mlijeka
- 2 žlice brašna
- 50 g maslaca
- malo oraščića
- sol i papar
Priprema
1. korak
Blanširajte špinat. Ocijedite ga i nasjeckajte. Uzmite samo bijeli dio poriluka i narežite ga na tanke kolutove. Prodinsajte ih na maslacu, pa dodajte špinat i sir. Posolite, popaprite.
2. korak
U drugoj posudi na maslac stavite brašno i stalno miješajte, pa polagano ulijevajte mlijeko. Začinite muškatnim oraščićem, solju i paprom. Na dno namašćenog oblika za pečnje ulijte malo bešamela, poslažite tijesto, na njega razmažite smjesu špinata i sira, prelijte bešamelom, posipajte s parmezanom i tako redom.
3. korak
Zadnji neka budu listovi tijesta koje prelijte bešamelom. Stavite u pećnicu zagrijanu na 180 °C i pecite 40 minuta.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....