Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 60 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 300 g junetine
- 150 g svinjetine
- 50 g slanine
- 2 dl crnog vina
- 2 dl pasirane rajčice
- 100 g luka
- 1 češanj češnjaka
- 50 g mrkve
- 50 g celera
- 1-2 lovorova lista
- 1/2 l mesne juhe
- sol, papar
- Za bešamel umak:
- 1 l mlijeka
- 10 g brašna
- 100 g maslaca
- 100 g kozjeg sira
- sol
- muškatni oraščić
Priprema
1. korak
Za mesni umak operite i očistite povrće, izmiksajte ga, te ga na malo ulja popržite s nasjeckanom slaninom. Izrežite na male i tanke krpice meso pa i njega dodajte i dobro popržite, zalijte crnim vinom i pirjajte dok vino ne ishlapi. Dodajte pasiranu rajčicu, lovorov list, sol, papar i mesnu juhu pa pirjajte na laganoj vatri dva sata, a po potrebi dodajte malo juhe ili vode.
2. korak
Za bešamel umak zakuhajte mlijeko,dodajte soli i malo naribanog muπkatnog oraščića pa maknite s vatre.Rastopite na vatri maslac, dodajte brašno i kratko popræite,dodajte vrućem mlijeku, promiješajte, vratite na vatru i kuhajte 7-8 minuta na laganoj vatri miješajući dok se ne zgusne, a na kraju umiješajte izribani kozji sir.
3. korak
Skuhajte tjesteninu, ohladite je u hladnoj vodi kako se ne bi zalijepila pa slaæite red mesnog umaka,red beπamel umaka,red tjestenine, dok ne potrošite sastojke. Završite s mesnim i bešamel umakom.Pecite na 180 stupnjeva oko 30 minuta.Izvadite iz pećnice, ostavite neko vrijeme na sobnoj temperaturi pa režite i poslužite.
Recept Restauranta Piroš Čizma, Suza
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....