Danas kuhamo

Kremasti slatko-ljuti rezanci iz tave s kozicama kao iz najboljeg restorana azijske kuhinje

 Thesomegirl/Getty Images/istockphoto
Da biste pripremili dobro jelo iz woka ne morate u skupi restoran, jaka vatra, dobra tava, malo vježbe i skuhat ćete slasna jela

Priprema: 15 minuta • Kuhanje: 15 minuta • Porcija: 4

Trebat će vam:

3 žlice soja umaka
1 žlica meda
1 žlica octa
1 žličica paste od crvenog čilija
1 žličica sezamova ulja
700 g kozica
½ žličice crnog papra
½ žličice crvene paprike
3 režnja češnjaka
1 velika tikvica
1 paprika
1 velika mrkva
180 g rezanaca
½ žličice sezamovih sjemenki

Priprema:

Pomiješajte soju, med, ocat, pastu od crvenog čilija i sezamovo ulje u zdjeli dok se dobro ne sjedine, a zatim ostavite sa strane. U drugu veliku zdjelu dodajte kozice i začinite paprom i pahuljicama crvene paprike. Sada prelijte 3/4 svog umaka preko kozica i izmiješajte, a zatim ostavite sa strane. Skuhajte rezance prema uputama pa ih isperite i ostavite sa strane. Zagrijte veliku tavu na srednje jakoj vatri pa dodajte ostatak umaka u tavu s usitnjenim češnjakom, tikvicama i paprom. Pecite 3-4 minute često miješajući pa dodajte usitnjenu mrkvu i kozice u tavu. Dodajte umak u kojem su stajale kozice. Pomiješajte kozice i mrkvu s ostalim sastojcima. Zatim pokrijte poklopcem i kuhajte 6-8 minuta, miješajući na pola. Nakon što su kozice kuhane, dodajte rezance u tavu, začinite dodatnom crvenom paprikom te solju i paprom prema ukusu. Poslužite i pospite sjemenkama sezama na vrhu!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. srpanj 2024 11:26