MALO DRUGAČIJA

Kremasta pileća juha s njokima jednostavno je, a zasitno i baš ukusno jelo, evo kako se priprema

 Bhofack2/Getty Images
Kada vam ostane mesa iz juhe, razmislite o tome da ga usitnite i ubacite u novo jelo

Trebat će vam:

450 g kuhanih pilećih prsa

1 stabljika celera

pola srebrenca

2 žličice češnjaka

60 g naribane mrkve

1 žlica maslinova ulja

1 l pilećeg temeljca

sol i papar

1 žličica sušene majčine dušice

450 g njoka od krumpira

240 ml mlijeka

240 ml vrhnja za kuhanje

1 šalica svježeg špinata

Priprema:

Zagrijte maslinovo ulje u velikom loncu na srednje jakoj vatri. Dodajte usitnjeni celer, luk narezan na kockice, dobro usitnjeni češnjak i naribanu mrkvu i pirjajte 2-3 minute dok luk ne postane proziran. Dodajte kuhanu piletinu, pileći temeljac, sol, papar i majčinu dušicu, pustite da prokuha pa lagano umiješajte njoke. Kuhajte još 3-4 minute prije nego što smanjite vatru i kuhajte 10 minuta. Umiješajte mlijeko i vrhnje, dodajte špinat i kuhajte još 1-2 minute dok špinat ne povene. Kušajte, prema potrebi posolite i popaprite te poslužite.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. srpanj 2024 06:42