Trebat će vam:
2 glavice brokule
1 žlica maslaca
1 žlica brašna
400 ml toplog mlijeka
100 g topivog sira
100 g parmezana
5 žlica krušnih mrvica
prstohvat muškatnog oraščića
sol i papar
maslac za premazivanje posude
Priprema:
Glavice brokule očistite, rastavite na cvjetove i ubacite u vruću posoljenu vodu. Kuhajte 5 minuta, tek da malo omekša. Prebacite u cjedilo, isperite hladnom vodom i prebacite u posudu za pečenje. U posudi debljeg dna otopite maslac. Kad zamiriše, dodajte brašno i miješajte tako da se stvori pasta. Na to, uz stalno miješanje, dodajte toplo mlijeko. Začinite muškatnim oraščićem, soli i paprom, a na kraju dodajte 100 grama topivog sira. Kada ste dobili gusti umak, prelijte ga preko brokule koju ste stavili u posudu za pečenje premazanu maslacem. Krušne mrvice tostirajte na suhoj tavi, ohladite i pomiješajte s parmezanom. Dobivenu mješavinu pospite po brokuli i ubacite na 20-ak minuta u pećnicu na 200 °C.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....