Trebat će vam:
2 konzerve slanutka
1 luk
2 mrkve
3 režnja češnjaka
1 komadić đumbira
3 žlice pelata ili drugog umaka od rajčice
pola konzerve kokosova mlijeka
2 žlice maslaca
1 žlica maslinova ulja
1 žličica kumina
1 žličica kurkume
prstohvat cimeta
malo limunova soka
malo čilija po želji
svježi peršin
sol i papar
riža
Priprema:
Na maslinovu ulju i maslacu najprije pirjajte luk. Kada poprimi boju, dodajte mu ribanu mrkvu, protisnuti češnjak i ribani đumbir, a potom dodajte začine. Kratko pirjajte pa dodajte pelate. Sve dobro povežite, a zatim dodajte pola konzerve kokosova mlijeka koje ste najprije dobro protresli. Pustite da se sve krčka 15 minuta pa dodajte slanutak. Kuhajte 10-ak minuta. Za to vrijeme skuhajte i rižu. Na kraju poprskajte s malo limunova soka, dodatno začinite po želji i poslužite uz rižu.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....