NAPRAVITE SAMI

Kako napraviti baš dobar domaći sladoled? Neće vam trebati aparat, a ni posebni sastojci

Bit će jeftiniji, kvalitetniji sastojcima, a vrlo vjerojatno i ukusniji od onog kupovnog

Sezonu sladoleda odavno smo otvorili, a u slučaju da u kućanstvu imate one najmlađe, dobro znate kakve se količine troše na dnevnoj bazi. Nije, stoga, baš ništa čudno ako se ovog ljeta odlučite okrenuti jednostavnijim domaćim varijantama koje će biti jeftinije, zdravije, a najčešće i ukusnije od kupovnih.

I dok smo prošle godine s vama podijelili recepte za neke od malo složenijih domaćih sladoleda (primjerice, ovaj i ovaj), ovog vam ljeta donosimo ideju za onaj u pripremu kojeg je potrebno uložiti zbilja minimalno truda i vremena, tek tri sastojka pa zatim pričekati da se zaledi.

image

Koristite džem od borovnice i svježe borovnice ili samo omiljeni džem pa dio umiješajte u smjesu, a s drugim dijelom po kremi napravite šare

Unsplash

Za pripremu najjednostavnijeg domaćeg sladoleda trebat će vam samo slatko vrhnje, džem po želji i dodaci kao što je svježe voće, sol ili ekstrakt vanilije. Zbog slatkastog džema neće vam biti potreban dodatan šećer, ali uvijek ga možete dodati ako volite slađe sladolede. U kombinaciju uvijek možete ubaciti i druge začine po želji, ali i, primjerice, čokoladu i orašaste plodove, a želite li postići još kremastiju i puniju varijantu, razmislite da kombinaciji dodate i malo kondenziranog mlijeka.

Odličan primjer ovakvog sladoleda pronašli smo na Instagram profilu kreatorice sadržaja i blogerice Tieghan Gerard i njezin video recept ostavljamo u nastavku.

U slučaju da pri ruci nemate džem, uvijek možete napraviti brzinsku varijantu ukuhavanjem sezonskog voća, a tražite li dobru kupovnu varijantu, pažnju svakako obratite na najbolje džemove kojima se i mi sami često volimo vratiti. Potražite ih ovdje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 18:05