LJETNI FAŠIRANCI

Kada nemate vremena za dugotrajnu pripremu ručka, napravite sočne mesne polpete iz pećnice

 Deposit Photos/
Začinite ih svježim koprom, a zatim poslužite uz prilog ili umak po želji. Upakirati ih možete i u sendviče...

Trebat će vam:

500 g mljevene piletine ili puretine

5 žlica krušnih mrvica

1 jaje

1 vezica svježeg kopra

3 režnja češnjaka

2-3 mlada luka

Sol i papar

Priprema:

U posudi pomiješajte mljevenu piletinu ili puretinu s jajem, soli, paprom, sjeckanim koprom, protisnutim režnjevima češnjaka, sitno sjeckanim mladim lukom, krušnim mrvicama i sve dobro povežite. Oblikujte okruglice pa ih dlanovima spljoštite. Rasporedite ih po papiru za pečenje i pokapajte svaki s malo maslinova ulja. Pecite na 180 stupnjeva oko 40-50 minuta, ovisno o veličini i debljini faširanaca.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 22:53