Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 45 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 1 kg junetine
- 200 g kuhanih kestena
- 2 mrkve
- korijen celera
- luka
- 3-4 češnja češnjaka
- malo crvene mljevene paprike
- 0,05 dl umaka od rajčice
- 2 dl crnog vina
- sol, papar
- lisnato tijesto
Priprema
1. korak
Meso izrežemo na kockice, uvaljamo u brašno i popečemo na ulju. Izvadimo ga iz posude i stavimo na stranu. Na toj masnoći propirjamo luk,dodamo crvenu mljevenu papriku,zatim dodamo mrkvu i korijen celera te sve skupa propirjamo.Dodamo natrag meso,podlijemo temeljcem,dodamo vino i umak od rajčice.
2. korak
Kuhamo na laganoj vatri dok meso ne omekša. Kušamo pa doradimo okuse. Izmijesimo lisnato tijesto na tanko. Gulaš stavimo u posudu za pečenje koju prekrijemo lisnatim tijestom. Stavimo u pećnicu na nekih 10 min.
Recept restorana Mala hiža, Mačkovec
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....