Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 30 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 400 g filea pilećih prsa
- 2 limuna
- vezica peršina
- sol
- papar
- maslinovo ulje
Priprema
1. korak
File pilećih prsa očistite od žilica izrežite na uže dijelove. Natrljajte ih solju. Sitno nasjeckajte češnjak, pa i njime natrljajte izrezano meso. Operite limun, ocijedite sok. U zasebnoj posudi pomiješajte maslinovo ulje s limunovim sokom. Dobivenom marinadom prelijte file, pa svaki još dobro utrljajte u nju. Neka odstoje u pokrivenoj posudi najmanje pola sata.
2. korak
Ako je potrebno, povremeno okrenite dijelove filea da se dobro natope u marinardi. Nasjeckajte peršin. Na gril tavu izlijte dio sadržaja marinade, pa pržite filee sa svake strane dok ne dobiju boju. Slažite ih na topli tanjur, svaki prelijte umakom u kojem su se pržili, pokapajte limunovim sokom, popaprite i pospite sjeckanim peršinom.
Savjet: Uz file možete poslužiti kuhanu rižu ili sitnu tjesteninu, koje također prelijte sokom od prženja. Tako možete pripremiti i file purećih prsa.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....