Fish cake

 Davor Žunić / Hanza Media

Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 60 min
Broj osoba: 4

Sastojci

  • 1 kg oslića
  • 6 veća krumpira
  • sol, papar, začini
  • 400 g brašna
  • stručak bosiljka
  • 2 žlice ricotta sira
  • 200 g pinjola

Volosko, 261113

Restoran Le Mandrac u Voloskom.

Na fotografiji: Fish cake.

Foto: Davor Zunic / CROPIX
Davor Žunić / Hanza Media

Priprema

1. korak
Oslić očistimo od kostiju i pripremimo na lešo (skuhamo bez dodavanja mnasnoće). Krumpir skuhamo posebno. Izgnječeni oslić pomiješamo s pireom od krumpira da se lijepo poveže. Smjesu začinimo po ukusu.

2. korak
Zatim pripremimo tempuru: pomiješamo mlaku vodu i brašno pa ostavimo da odstoji pola sata.Formiramo okruglice od krumpira i ribe, provučemo ih kroz tempuru i kratko poširamo u maslinovu ulju. Pripremimo pesto od svježeg bosiljka, ricotte i pinjola. Serviramo ga uz okruglice od ribe.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. studeni 2024 05:46