Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 60 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 1 kg oslića
- 6 veća krumpira
- sol, papar, začini
- 400 g brašna
- stručak bosiljka
- 2 žlice ricotta sira
- 200 g pinjola
Priprema
1. korak
Oslić očistimo od kostiju i pripremimo na lešo (skuhamo bez dodavanja mnasnoće). Krumpir skuhamo posebno. Izgnječeni oslić pomiješamo s pireom od krumpira da se lijepo poveže. Smjesu začinimo po ukusu.
2. korak
Zatim pripremimo tempuru: pomiješamo mlaku vodu i brašno pa ostavimo da odstoji pola sata.Formiramo okruglice od krumpira i ribe, provučemo ih kroz tempuru i kratko poširamo u maslinovu ulju. Pripremimo pesto od svježeg bosiljka, ricotte i pinjola. Serviramo ga uz okruglice od ribe.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....