Trebat će vam:
3 kriške slanine
1 žlica maslaca
400 g krumpira
1 luk
sol i papar
120 g naribanog cheddara
2 mlada luka
Priprema:
Na srednje jakoj vatri na suhoj tavi ispecite usitnjenu slaninu dok ne postane hrskava. Stavite je sa strane. Ako je potrebno, uklonite dio masnoće koju je pustila slanina. Krupnije naribajte krumpir pa ga isperite nekoliko puta i dobro ocijedite. Luk također naribajte i pomiješajte s krumpirom, posolite i popaprite. Ponovno iscijedite višak vode. U preostalu masnoću u tavi dodajte maslac, zatim stavite mješavinu krumpira i luka i ravnomjerno rasporedite po tavi u tanki sloj. Pecite bez pomicanja, dok krumpir ne bude gotovo kuhan i porumeni s jedne strane, otprilike 5-8 minuta. Koristeći lopaticu, okrenite dijelove krumpira da se zapeku s druge strane, još barem pet minuta. Provjerite pečenost i po potrebi još koji put preokrenite. Naribani sir posipajte po krumpiru i pustite da se otopi. Ostavljenu slaninu narežite na kockice i pospite je po krumpiru. Prije posluživanja posipajte usitnjenim mladim lukom.