JEDNOSTAVNO, A FINO

Danas spremamo svinjetinu s gljivama, brz i ukusan ručak za cijelu obitelj

Svinjetina s gljivama savršen je spoj sočnog mesa i bogatog, zemljanog okusa gljiva, idealno jelo za ljubitelje jednostavnih, a ukusnih kombinacija

Trebat će vam:
10-ak svinjskih odrezaka
300 g šampinjona
1 veća glavica luka
4-5 režnja češnjaka
1 velika žlice senfa
2 žličice meda
1 žličica dimljene crvene paprike
malo timijana
sok pola limuna
sol i papar
ulje

Priprema:
Svinjetinu stavite u posudu, dodajte senf, jednu žličicu meda, timijan, sol, papar i ulja toliko da lijepo možete obložiti svaki komad mesa. Pustite da stoji barem sat vremena u hladnjaku. Izvadite iz hladnjaka. Gljive narežite na četvrtine, a luk na veće komade. Meso rasporedite po posudi za pečenje, luk i gljive ubacite u zdjelu gdje je bilo meso i dobro protresite pa dodajte i njih u posudu za pečenje. Pecite na 200 stupnjeva 20-ak minuta ili dok meso nije gotovo. Za to vrijeme u posudici pomiješajte žličicu meda, sol i pola limunova soka. Dobivenim umakom premažite meso kada je gotovo i pustite da kratko odmori prije posluživanja. Meso, luk i gljive poslužite uz prilog po želji, primjerice rižu ili pire krumpir.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. listopad 2024 07:42