Crostata s kruškama i kozjim sirom

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 40 min

Broj osoba: 4 – 6

Sastojci

  • 1 paket lisnatog tijesta
  • 4-5 krušaka oguljenih i narezanih na deblje ploške
  • 60 g maslaca
  • 1 jušna žlica prošeka
  • 2 mahune vanilije
  • 110 g šećera
  • 1 šaka krušnih mrvica
  • malo kozjeg sira narezanog na listiće
  • 2 jušne žlice šećera
  • 2 čajne žlice mljevenog cimeta

Priprema

1. korak

U širokoj plitkoj zdjeli, na laganoj vatri, rastopite maslac i dodajte šećer. Mahune

vanilije prepolovite, ostružite sjemenke i umiješajte u šećer i maslac. Dodajte kriške krušaka i pokapajte prošekom.Pojačajte vatru i kuhajte dok kruške malo ne omekšaju. Pomiješajte 2 jušne žlice

šećera i cimet.

2. korak

Razvaljajte tijesto na tanko i posipajte šećerom i cimetom. Zatim tijesto preklopite nekoliko puta i ponovo ga razvaljajte. Izrežite krug promjera oko 24 cm. Ostatak tijesta ponovno razvaljajte i izrežite obruč debljine oko 2 cm te ga stavite na krug. Tijesto stavite u hladnjak na 15-ak minuta.

3. korak

Kad je tijesto odstajalo, posipajte unutrašnjost krušnim mrvicama i posložite kruške. Pecite 20-ak minuta u prethodno zagrijanoj pećnici na 220 stupnjeva, odnosno dok tijesto ne dobije zlatno-smeđu boju. Poslužite toplo

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. studeni 2024 01:00