PRŽENE LOPTICE

Chef Melkior Bašić na Instagramu podijelio recept za babine fritule, priprema je prejednostavna

 Ranko Suvar/cropix/@nekajedukolace Instagram/
Recept za fritule popularnog televizijskog chefa pronašli smo na Instagram profilu brenda Neka jedu kolače

Pretražujući Instagram, nedavno smo na profilu brenda Neka jedu kolače, poznate domaće slastičarke Ivane Čuljak, naišli na recept za "babine fritule" chefa Melkiora Bašića. Kako stoji u opisu fotografije, slastičarka je recept za fritule chefa Bašića, poznatijeg po ulozi žirija u kulinarkom showu Masterchef, odlučila podijeliti nakon brojnih upita.

"Neki dan je naš dobri @melkior.basic banuo na vrata NJK, napravio fritule i nagradio nas gladne duše (ko da ne radimo u tvornici kolača️). Pitali ste recept, ali ja sam čekala njega da to sve lijepo napiše pa vam evo sad i ovdje", piše u objavi.

Recept u nastavku prenosimo u cijelosti, a detalje možete potražiti i na Instagram profilu Neka jedu kolače.

Trebat će vam:

1 jogurt

1 jaje

1 vanilin šećer

Žlica šećera

Prstohvat soli

Korica od limuna

Korica od naranče

1 jabuka naribana bez kore

Malo rakije

Sok od jedne naranče

1 prašak za pecivo (zadnje stavite u posudu)

Priprema:

Sve sastojke stavite u posudu. Promiješajte s pjenjačom, normalno je da naribana jabuka se slomi na manje komadiće. Dodajte oštrog brašna po potrebi (cca 100 g - 150 g, ovisi o soku iz naranče i soku iz jabuke). Nije svaki put ista količina. Možete kombinirati oštro i glatko brašno (70% oštro: 30% glatko). Pržite u dubokom ulju ugrijanom na cca 175 stupnjeva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. lipanj 2024 15:16