Pretražujući Instagram, nedavno smo na profilu brenda Neka jedu kolače, poznate domaće slastičarke Ivane Čuljak, naišli na recept za "babine fritule" chefa Melkiora Bašića. Kako stoji u opisu fotografije, slastičarka je recept za fritule chefa Bašića, poznatijeg po ulozi žirija u kulinarkom showu Masterchef, odlučila podijeliti nakon brojnih upita.
"Neki dan je naš dobri @melkior.basic banuo na vrata NJK, napravio fritule i nagradio nas gladne duše (ko da ne radimo u tvornici kolača️). Pitali ste recept, ali ja sam čekala njega da to sve lijepo napiše pa vam evo sad i ovdje", piše u objavi.
Recept u nastavku prenosimo u cijelosti, a detalje možete potražiti i na Instagram profilu Neka jedu kolače.
Trebat će vam:
1 jogurt
1 jaje
1 vanilin šećer
Žlica šećera
Prstohvat soli
Korica od limuna
Korica od naranče
1 jabuka naribana bez kore
Malo rakije
Sok od jedne naranče
1 prašak za pecivo (zadnje stavite u posudu)
Priprema:
Sve sastojke stavite u posudu. Promiješajte s pjenjačom, normalno je da naribana jabuka se slomi na manje komadiće. Dodajte oštrog brašna po potrebi (cca 100 g - 150 g, ovisi o soku iz naranče i soku iz jabuke). Nije svaki put ista količina. Možete kombinirati oštro i glatko brašno (70% oštro: 30% glatko). Pržite u dubokom ulju ugrijanom na cca 175 stupnjeva.