Vinarija Zlatno Brdo ostvarila novi značajan uspjeh

Zlatno brdo/promo

Na Decanter World Wine Awards 2024. Vinarija Zlatno Brdo ostvarila je značajan rezultat.

image

Zlatno brdo/promo

Graševina 2022 osvojila je srebrno odličje što je za Zlatno Brdo treći puta u nizu da osvaja prestižnu nagradu za svoju graševinu.

image

Zlatno brdo/promo

Prethodnih godina nagrađivane su berbe iz 2018. i 2021. godine. Ono što uspjeh ove vinarije čini još većim je i podatak da su unazad dvije godine osvojili ukupno šest medalja ovog prestižnog natjecanja, inače u svijetu vinarstva sinonima za izvrsnost.

Vinarija Zlatno Brdo poznata je po svom inovativnom pristupu i sofisticiranom vinogradarstvu, što je ključno za postizanje vrhunskih rezultata. Redukcija prinosa radi povećanja kvalitete grožđa jedan je od ključnih faktora koji doprinose uspjehu njihove graševine. Ovaj pristup omogućuje koncentriraniji I kvalitetniji urod, što se direktno odražava u vrhunskoj kvaliteti njihovih vina.

image

Zlatno brdo/promo

image

Zlatno brdo/promo

Kontinuirano osvajanje medalja na Decanteru ne samo da jača ugled Zlatnog Brda već dodatno osnažuje poziciju hrvatskih vina na međunarodnoj sceni, a predanost izvrsnosti i inovativnost ostavljaju neograničen prostor za nove prestižne nagrade.

image

Zlatno brdo/promo

Srebrnom medaljom za graševinu Zlatno Brdo 2022. Zlatno Brdo priključilo se elitnom krugu vinarija koje su tri puta za redom nagrađivane za vina iste sorte, a iz vinarije poručuju kako je upravo već navedena redukcija prinosa grožđa ključna prilikom ostvarivanja jedinstvenog okusa. Ukratko riječ je o prilagodbi arhitekturi trsa, a kako za vrhunska vina vrijedi odveć poznata sintagma „manje je više“u ovom se slučaju to itekako potvrdilo. Smanjenjem broja grozdova preostalo grožđe dobiva više hranjivih tvari što u konačnici znači veća koncentracija aroma i šećera. Ujedno optimalno opterećenje loze omogućava bolju ventilaciju, a uklanjanje manje zrelog grožđa garantira ravnomjernije sazrijevanje preostalih. Ova se tehnika posebno odražava u složenijim i kvalitetnijim vinima.

image

Zlatno brdo/promo

image

Zlatno brdo/promo

Uspjeh vinarije Zlatno Brdo na ovogodišnjem Decanteru nije se zaustavio na Graševini koja je

osvojila srebro s 92 boda već je na adresu ove vrhunske Baranjske vinarije došla još jedna srebrna medalja. Zlatno Brdo Cuvee, inovativno crno vino nagrađeno je također srebrom osvojivši 90 bodova stručnog žirija.

Postignuća na natjecanjima prepoznata su i u svijetu restoratera, hotelijera, sommeliera i vrhunskih chefova koji su vina Zlatnog Brda odlučili odabrati kao gastro doživljaj svojih destinacija i restorana, a vrhunske recenzije zadovoljnih gostiju samo su zaokružile priču o biseru hrvatske vinske scene.

image

Zlatno brdo/promo

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. rujan 2024 12:54