Zagrebačka Vlaška ulica jučer je postala bogatija za novu butik mesnicu. The meat je mjesto koje se s ulice zamjećuje na prvu pa tako, ako ste i samo u prolazu ili čekate tramvaj, nećete pogriješiti uđete li i zavirite u njihovu šaroliku ponudu. Ovdje se, naime, nudi svježe slavonsko meso koje dolazi iz tvrtke Mesoprerada s dugogodišnjom tradicijom u proizvodnji i preradi mesa, u velikim hladnjacima pogled kradu dry aged steakovi, a na policama se nalaze pomno probrani proizvodi poput kvalitetnih mikseva začina, domaćih maslinovih ulja, ajvara, mlinaca, tjestenine, vina i piva, pa čak i pokojeg vegetarijanskog namaza.
Mesnica je otvorena pod sloganom "Art of taste" i zamišljena je kao mjesto na kojem svaki gurman može pronaći nešto za sebe, ali i kao mjesto za sve one koji zbog posla ne stižu do obližnjih tržnica Dolac i Kvatrić pa u popodnevnim satima traže kvalitetan komad mesa za večeru.
"Ono čime se ponosimo je da ono što propagiramo i zagovaramo, to zapravo i živimo, a ovdje to i pokazujemo. Vodimo se konceptom od polja do stola, inzistiramo na izvrsnosti, tri puta tjedno koljemo svinje i strogo držimo računa o tome da sve bude najsvježije. To je skupa priča, ali želimo ponuditi samo najbolje, ne želimo raditi nikakve kompromise i nadamo se da će ljudi to prepoznati. Ovdje smo malo proširili asortiman u odnosu na naših do sada otvorenih 11 klasičnih mesnica koje se, između ostalog, nalaze i u Čepinu, Osijeku i Orahovici. U ponudu smo dodali ono za što smo mislili da bi ljude moglo zanimati kada u našu mesnicu dođu kupiti meso", objasnio je vlasnik Denis Matijević.
Matijević je dodao i kako su svi The Meat proizvodi nastali od odabranih komada mesa svinja iz ekstenzivnog uzgoja te autohtone crne slavonske svinje i prema tradicionalnoj recepturi slavonskih majstora te kontroliranim procesom koji započinje pomnim biranjem najbolje sirovine. Dodao je i kako steakovima ovdje pridaju posebnu pažnju, a sve one koji žele znati više, vrlo rado će uputiti i u proces pripreme takvog komada mesa.
"Imamo ovdje čak i tave koje ljudi mogu kupiti, a naše osoblje uvijek je spremno informirati kupce, podijeliti s njima recepte i trikove za bolju pripremu", rekao je Matijević.
Osim svježeg mesa, u The Meat mesnici možete kupiti i slavonske čvarke, slaninu, kulen, različite suhe i svježe kobasice. Dio proizvoda dolazi i u posebno dizajniranim kutijama pa mogu poslužiti i kao dobar poklon za one najveće gurmane u ekipi. Dobro je spomenuti i kako je na projektu The Meat mesnice sudjelovao čitav niz profesionalaca pa je tako za recepture marinada i savjetovanje zadužen Nenad Komes, Robert Bajs uredio je prostor, dok je za uniforme osoblja bila zadužena dizajnerica Lana Puljić.
Mesnica The Meat nalazi se na adresi Vlaška 64, a radno vrijeme je ponedjeljka do subote od 8 do 20 sati.