Idućeg utorka, 5. prosinca, u zagrebački Sopal stiže Stefano Menti iz poznate talijanske vinarije Giovanni Menti. Upravo tim povodom chefica Katarina Vrenc pripremat će pet sljedova jela, a kako nam je otkrila, glavna filozofija menija bit će zlatno pravilo tri sastojka. Hrana će, naravno, biti uparena s Mentijevim vinima. Druženje počinje već u 16 sati, kada će se točiti pjenušci nekoliko vinara iz familije UVA ITALY, a potom od 19 sati kreće službena večera u sklopu koje će gosti imati prilike kušati Mentijevu Garganegu.
Inače, vinarija Giovanni Menti osnovana je u Gamberalli na sjeveroistoku Italije još krajem 19. stoljeća, a Stefano, koji dolazi u Sopal, predstavlja četvrtu generaciju vinara obitelji Menti. Grožđe sorte Garganega uzgaja na vulkanskim obroncima Gambellare, a kako su to objasnili iz Sopala, kao svaki pravi biodinamičar, gaji veliko poštovanje prema samom teroaru kojeg smatra najvažnijim u ekspresiji vlastitih vina svjestan da biodinamičkim pristupom dobiva najbolje od prirode. Važno je dodati i kako je Giovani Menti autor knjige "Maestri del vino antico", koja govori o biodinamičkom uzgoju, pristupu i filozofiji. Vino naziva poezijom koja otvara svih pet osjetila. Više detalja o večeri potražite na Instagram profilu Sopala.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....