Poznata domaća slastičarka Ivana Čuljak ovih je dana na Instagram profilu svog brenda Neka Jedu Kolače objavila recept za tart od kestena i bijele čokolade koji nas je osvojio na prvu. Osim što izgleda zbilja lijepo, Čuljak je u tartu posebno istaknula omiljeni jesenski plod, a u svemu joj je pomogao i Filip Vidović, poznati hrvatski glumac i bivši kolega iz televizijskog showa Ples sa zvijezdama, u kojem se slastičarka natjecala početkom godine.
"U našoj NJK kuhinji ugostili smo našeg najljepšeg Ciganina Filipa Vidovića. Miksali smo i miksali dok nismo smiksali ovaj predivan tart. Samo zato što je Filip dobar čovjek donosimo vam recept", napisala je Ivana Čuljak u uvodu recepta.
Recept u nastavku prenosimo u cijelosti, a vi svakako svratite na Instagram profil Neka Jedu Kolače kako biste vidjeli zabavan video pripreme poznate slastičarke i glumca Filipa Vidovića.
Za prhko tijesto će vam trebati:
250 g maslaca
150 šećera u prahu
1 jaje
350 g brašna
60 g badem brašna
Prstohvat soli
Priprema:
Miksati maslac i šećer. Dodati jedno jaje te ostatak suhih sastojaka. Zamijesiti u kompaktnu smjesu i tijesto ostaviti da odstoji u hladnjaku najmanje sat vremena.
Ganache od bijele čokolade*
(*Za tart promjera cca 23 cm)
2 dcl vrhnja
400 g bijele čokolade
Prstohvat soli
Priprema:
Zagrijati vrhnje i preliti preko čokolade. Ganache podijeliti na dva dijela.
Prvi sloj:
Pola ganachea
125 g nezaslađenog kesten pirea
Dvije žlice ruma
Prstohvat soli
Priprema:
U jedan dio ganachea dodati 125 g razrađenog kesten pirea sa malo ruma. Premazati po tartu.
Drugi sloj:
Pola ganachea
150 g pečenih kestena
100 g vrhnja za šlag
Priprema:
Kestene ispeći. Očistiti i u blenderu samljeti na sitne komadiće. U ganache dodati komadiće kestena i istučeno slatko vrhnje. Premazati preko prvog sloja.
Treći sloj:
100g čokolade
250 g vrhnja
2 listića želatine
125 g kestena
Žlica ruma
Priprema:
Želatinu natopiti u hladnoj vodi. Vrhnje zagrijati do vrenja, dodati namočenu želatinu i preliti preko sitno nasjeckane bijele čokolade. Izmiješati sve skupa dok se čokolada i želatina ne istope i sjedine. Kremu ostaviti minimalno par sati dok se stisne. Kad se krema stisnula, miksati je i dodati razrađeni kesten pire. Kremu istiskivati na tart u obliku puslica. Ukrasiti sa pečenim kestenima i čokoladom.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....