PIŠE SAŠA ŠPIRANEC

Ova pjenušava vina plešivičkog vinogorja posjeduju kvalitetu najviše međunarodne klase

Pjenušci se proizvode u cijeloj Hrvatskoj, u svim regijama, ali ova tri Plešivicu izdvajaju od ostalih

Popularnost pjenušaca u nas neprekidno raste zadnjih desetak godina. Trend doduše nije samo lokalan ili čak ni regionalan, nego je globalan. Nije sa svim vrstama vina tako, jer primjerice crna vina istodobno bilježe pad potražnje i popularnosti, bez obzira na to što ih se i dalje najviše cijeni i što su predmet kolekcioniranja i prestižnih aukcija. S desertnim vinima još je gora situacija, a najgore je s fortificiranim vinima,za koja s interes javnosti izgubio još prije nekoliko desetljeća. Crna vina trenutno pate više zbog posljedica neumjerenog rasta koji je bio potaknut razvojem svijesti o blagotvornom utjecaju na zdravlje ako ih se konzumira umjereno i uz jelo. Svijest o zdravoj i umjerenoj prehrani se u međuvremenu toliko razvila da se utjecaj bilo kojeg tipa vina se...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. studeni 2024 10:03